ΚΥΠΡΙΑΚΟ

22855754_349424178855800_945149926_n

Το κυπριακό αποτελεί πρόβλημα εισβολής και παράνομης συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας αγνοούν την πραγματική φύση του Κυπριακού προβλήματος και το κάνουν από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό.

 Ως εκ τούτου βρίσκουν πρόφαση και αντί να συνομιλούν με τον κύριο υπαίτιο της εισβολής , την Τουρκία , συνομιλούν με το παράνομο ψευδοκράτος αναγνωρίζοντας το ουσιαστικά σαν κράτος με πλήρη υπόσταση.

 Η εξασθένηση του  Ενιαίου  Αμυντικού  Δόγματος  και η αποδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς  έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση της άμυνας μας.  Αντίθετα,  στην Τουρκία και κατά συνέπεια στο ψευδοκράτος παρατηρούμε τη συνεχής αναβάθμιση του στρατού τους.

 

Ως εκ τούτου

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

 •  Αν και δεν αποτελεί ζήτημα πολιτειακής συμβίωσης δύο  ανεξάρτητων και ίσων «κοινοτήτων», η διαρκής εμμονή της Ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία τα τελευταία 35 χρόνια, νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής. Αυτό φέρει ως αποτέλεμα τις συνεχείς διολισθήσεις με απόληξη δυσμενή σχέδια ομοσπονδίας όπως το σχέδιο Ανάν, και πιθανόν σύντομα σε σχέδιο Aιντα.

 

 •        Την κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 • Την εμμονή ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας της ελληνοκυπριακής πλευράς να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος π.χ. συναντήσεις προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας με κατοχικό ηγέτη, συναντήσεις σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων με παράνομα τ/κ κόμματα, διάφορες νεολαίες των κομμάτων που συναντιούνται με Τούρκους και Τουρκοκύπριους από τα κατεχόμενα ακόμα και τις μέρες της επετείου της εισβολής, τις διάφορες οργανώσεις όπως η Κ.Ο. Π  που συναναστρέφονται και δραστηριοποιούνται με αντίστοιχες παράνομες οργανώσεις του ψευδοκράτους.

 

 • Την διάνοιξη των οδοφραγμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία (αναγνώριση των πολιτειακών δομών του ψευδοκράτους – ασφάλειες αυτοκινήτων, αστυνομία, δικαστήρια). Με την πράξη αυτή μετατρέπουν τα οδοφράγματα σε σύνορα καθιστώντας έτσι το παράνομο ψευδοκράτος σε νόμιμο. Η δική μας πλευρά βλέπει τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά με πιο πρόσφατο παράδειγμα του Λιμνίτη όταν Ε/κ επιχείρησαν να περάσουν για να λειτουργήσουν στην κατεχόμενη εκκλησία του Αγ. Μάμα.

 

 • Τα προκλητικά »πανηγύρια» που διεξάγονται κάθε χρόνο απο την τουρκική πλευρά στα κόκκινα για τους »εορτασμούς» των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας.

 

 • Την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κ.Δ. από την Τουρκία. Αναφορικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου που βρέθηκαν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, για τα οποία εξαρχής η Τουρκία και το ψευδοκράτος έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για εκμετάλλευση τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του περασμένου Ιουνίου, όταν διενεργήθηκε άσκηση στα ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η οποία είχε την επονομασία ενός Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε το 1974 κατά την εισβολή.

 

 • Την αναγωγή των τ/κ σε πολίτες «διπλής υπηκοότητας»(νόμιμης κυπριακής και παράνομης τ/κ).

 

 • Την απαθή από την πλευρά μας στάση σε ένα από τα μεγαλύτερα μας δικαιώματα, αυτό της αρνησικυρίας (veto) στο θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αντιθέτως όλα τα σχέδια διζωνικής δικηνοτικής ομοσπονδίας προνοούν πως η Κύπρος σε περίπτωση τέτοιας λύσης είναι υποχρεωμένη να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στη Ε.Ε.

 

 • Την υποβάθμιση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

 

 • Την ανοχή της Κ.Δ. απέναντι στους πολίτες που καταφεύγουν στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων που εδρεύει στα κατεχόμενα.

 

 • Την ηλεκτροδότηση των κατεχόμενων περιοχών και φωταγώγηση της σημαίας του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο από την Κ.Δ., καθώς και την ανοχή της στο θέμα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας από τους τ/κ στην Πύλα. Είναι απαράδεκτο από την Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει τέτοιες διευκολύνσεις στον κατακτητή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία να φωταγωγείται η σημαία στον Πενταδάκτυλο με δικά μας έξοδα για να μας θυμίζει τη μαύρη εισβολή και κατοχή.

 

 • Την Προσπάθεια της Κυβέρνησης με την ανοχή της αντιπολίτευσης να πλασάρει τον νεοκυπριωτισμό στα σχολεία και να καταργήσει την Ελληνική Παιδεία. Είναι απαράδεκτο να πολεμάται με τέτοιο ύπουλο τρόπο ο ελληνισμός της Κύπρου που εδραιώθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων για χάρη της ελληνοτουρκικής φιλίας. Είναι απαράδεκτο να παραχαράζεται η ελληνική ιστορία στα σχολεία αντί να εμποτίζεται η αθώα ψυχή των ελληνόπουλων με τα μεγαλειώδη ελληνικά ιδεώδη π.χ. εκδρομές στα κατεχόμενα, μαθήματα επαναπροσέγγισης, επίσημη αργία για ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας η ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

 

 • Τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον παράνομο (ψευδο) ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τα όσα αποφασίζουν χωρίς την έγκριση του κυπριακού λαού π.χ. αποδοχή 50000 εποίκων, επιστροφή προσφύγων με ποσοστά, εκ περιτροπής προεδρία, ανάγοντας τους Τούρκους κατακτητές κυριαρχούν και στο νότο.

 

 ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  Α.Φ.Κ.  ΙΣΧΥΣ

 

 • Aπαιτούμε να υλοποιηθεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης των δολοφώνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού να συλληφθούν και να καταδικαστούν

 

 • Είναι επιβεβλημένη η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης παρόνομης κατοχής. Κατά συνέπεια, απαγκίστρωση και απεγκλωβισμός της Ελληνικής πλευράς από τις Συμφωνίες των συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, το 1977 και 1979 (οι οποίες άλλωστε καταργήθηκαν από την τουρκική πλευρά με τη σύσταση του ψευδοκράτους το 1983), τις αποφάσεις του Εθνικού συμβουλίου (1989,1996), καθώς και από την πρόσφατη συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Συμφωνίες οι οποίες μας κρατούν ομήρους σε μια λύση ρατσιστική, δυσλειτουργική, και άδικη εντός των πλαισίων της Διζωνικής Δικηνοτικής Ομοσπονδίας, η οποία απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού βάσει του δημοψηφίσματος του 2004. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγαγαν τα Η.Ε. στην Κύπρο για την ομοσπονδία αποκαλύφθηκαν τα εξής:

 

 • (α) το 72% των Ε/Κ θέλουν ενιαίο κράτος.
 • (β) το 35% την απορρίπτει εντονότατα.
 • (γ) το 47% την ανέχονται ως λύση ανάγκης.
 • (δ) το 19% την αποδέχονται ως ικανοποιητική λύση.

 

 • Αντίθετα σε δημοσκόπηση που διεξήχθει στα κατεχόμενα από τουρκική εταιρεία όσον αφορά τους Τουρκοκυπρίους:

 

 • (α) το 50% τάσσεται υπέρ δύο πλήρως ανεξάρτητων κρατών.
 • (β) το 17.4% υπέρ δ/ζ-δ/κ ομοσπονδίας.
 • (γ) το 16.8% υπέρ συνομοσπονδίας.
 • (δ) το 8.4% συνέχιση της παρούσας κατάστασης.
 • (ε) το 6.5% ενσωμάτωση με την Τουρκία.

 

 • Πύκνωση των προσπαθειών πανεθνικής συνεννόησης μεταξύ κυπριακής και ελλαδικής κυβέρνησης σε εθνικό, σε περιφερειακό(κυρίως Ε.Ε.) και σε διεθνές επίπεδο. Πέραν τούτου ο απόδημος Ελληνισμός πρέπει να συστρατευθεί για την διεθνοποίηση του κυπριακού προβλήματος.

 

 • Επιβάλλεται η Σύζευξη Ελλάδος – Κύπρου σε όλους τους τομείς(οικονομία, άμυνα, παιδεία, πολιτισμός,).  Ελλάδα και Κύπρος στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος οφείλουν να αναβαθμίσουν την γεωπολιτική τους παρουσία στη Μεσόγειο με ανάδειξη του Εθνικού Αμυνικού Δόγματος σε ασπίδα όχι μόνο κατά του τουρκικού επεκτατισμου.

 

 • Κατά την άποψη μας είναι απαράδεκτη η ανοχή της κυβέρνησης της Κ.Δ. στην ανεξέλεγκτη μετάβαση των νόμιμων πολιτών της στο κατεχόμενο τμήμα της, διότι:

 

 • α) αναζωογονείται οικονομικά το παράνομο καθεστώς που αξιοποιείται από τον τουρκικό στρατό κατοχής.

 

 • β) αναγνωρίζεται άμεσα η κυριαρχία των κατοχικών αρχών μέσω της «έγκρισης» τους για μετάβαση στο βόρειο τμήμα.

 

 • γ) το ψευδοκράτος απολαμβάνει πολιτικά οφέλη προβάλλοντας προς τρίτους τις δήθεν καλές προθέσεις του , ενώ ταυτόχρονα εμμέσως προάγει την αναγνώριση των πολιτειακών του δομών( αστυνομία, δικαστήρια, ασφάλειες αυτοκινήτων).

 

 • Η Τουριστικοποίηση του κυπριακού προβλήματος οδηγεί υποσυνείδητα στην αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, προκαλώντας τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων της Κύπρου.

 

 • Άρση του καθεστώτος των διακοινοτικών συνομιλιών. Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος της Κ.Δ. καθώς και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία να συνδιαλέγονται με τα παράνομα θεσμικά πρόσωπα του παράνομου κατοχικού καθεστώτος(π.χ. Ν. Αναστασιάδης -Μ. Ακιντζί ). Με τον τρόπο αυτό προσδίδουμε υπόσταση στο ψευδοκράτος και με την στάση μας νομιμοποιούμε το παράνομο καθεστώς.

 

 • Διαφωνούμε με την άποψη περί άρσης της απομόνωσης των τ/κ από την Κ.Δ. και την Ε.Ε. και καταδικάζουμε την συμμόρφωση τους στο κατοχικό καθεστώς. Μόνος υπαίτιος για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τους τ/κ είναι η Τουρκία(εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή) καθώς και οι ίδιοι αφού ασπάζονται τις τουρκικές θέσεις και επέλεξαν να βρίσκονται υπό την διοίκηση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

 

 • Επίσης καταδικάζουμε τη αμέλεια της κυπριακής κυβέρνησης που επιτρέπει την παράνομη παροχή εργασιακών ευκαιριών από εργοδότες, χωρίς την επίσημη κατοχύρωση τους από την Κυπριακή Δημοκρατία( αφού οι τ/κ εργάτες εμμένουν στην «τουρκοκυπριακή υπηκοότητα») και στην παροχή κυπριακής υπηκοότητας στους τ/κ, ενόσω αυτοί διαμένουν στο κατεχόμενο τμήμα της Δημοκρατίας, διότι ανάγονται σε πολίτες «διπλής υπηκοότητας»( της νόμιμης κυπριακής και της παράνομης τουρκοκυπριακής) απολαμβάνοντας τα οφέλη της Κ.Δ. και ταυτόχρονα ενισχύοντας το ψευδοκράτος.

 

 • Αντί αυτού, οι τ/κ που πραγματικά θέλουν να ξεφύγουν από την απομόνωση και να καταστούν νόμιμοι Κύπριοι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία όπως :

 

 • α)επανένταξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία με εγγύηση της ασφάλειας των δικαιωμάτων τους ως μειονότητα όπως κατοχυρώνονται από το  Διεθνές Δίκαιο,

 

 • β) παροχή ταυτότητας της Κ.Δ.  ως η μόνη νόμιμη και ισχύουσα ταυτότητα καθώς και από-αναγνώριση του ψευδοκράτους εκ μέρους τους

 

 • γ) εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους ως πολίτες(π.χ. φορολογία)

 

 • δ) απαγόρευση της μετάβασης τους, όπως και σε κάθε άλλο Κύπριο πολίτη, στα κατεχόμενα.

 

Παρ’όλα αυτά, από τη μέχρι τώρα στάση των τ/κ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να από-αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος και ότι τάσσονται υπέρ του Τουρκικού επεκτατισμού. Έτσι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει στο όνομα της άρσης της απομόνωσης να παραχωρεί δικαιώματα στους τ/κ που τελικά οδηγούν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.

 

 • Αποτροπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η οποία εκτός του ότι αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν πληρεί της προϋποθέσεις της διαδικασίας ένταξης (εφαρμογή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέματα οικονομίας, εκδημοκρατισμού, περιβαλλοντικά θέματα και μειονοτικά ζητήματα). Ελλαδική και Κυπριακή κυβέρνηση επιβάλλεται να αξιοποιήσουν εφ’ όσον είναι κράτη μέλη της Ε.Ε. το δικαίωμα του veto ως μοχλό πίεσης της Τουρκίας για το Κυπριακό.

 

 • Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της Ε.Ε., επικαλούμενη τους νόμους και τις αρχές της Ε.Ε. και δημιουργώντας διακρατικές συμμαχίες, πρέπει να μετατόπιση το κυπριακό πρόβλημα σε πρόβλημα μεταξύ Ευρώπης-Τουρκίας.

 

 • Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστεί η Τουρκία να αναγνώριση την Κυπριακή Δημοκρατία με επακόλουθο την από-αναγνώριση του ψευδοκράτους ως νομική υπόσταση. Έτσι η ίδια κρίνετε υπεύθυνη για την παράνομη εισβολή και κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους.

 

 • Κατά συνέπεια οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, πρέπει να διεξάγονται μεταξύ της Κ.Δ. και της Τουρκίας , με την ενίσχυση της Ελλάδος και της Ε.Ε. για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως προβλέπεται  από το κοινοτικό κεκτημένο.

 

 • Προώθηση εκ μέρους της κυβέρνησης αποφασιστικής πολιτικής για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων της Κύπρου (δικαίωμα εκπαίδευσης, σεβασμός  στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συμβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 • Αξιοποίηση της ιδιότητας της Κ.Δ. ως κράτος μέλος της Ε.Ε. και εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο έδαφος των Βρετανικών βάσεων, όπου το σημερινό καθεστώς είναι αντίθετο με τις αρχές και τις πρόνοιες της Ε.Ε.

 

 • Απαιτούμε την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες

 

 • την  εκδίωξη των εποίκων ως εγκληματίες πολέμου.

 

 • την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων.

 

 • την ελευθερία της ιδιοκτησίας, εγκατάστασης και διακίνησης για όλους τους πολίτες

 

 • εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

 

 • Επιβάλλεται πανεθνική πολιτική Ελλάδος Κύπρου σχετικά με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο έως ότου αποτραπεί η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και να γίνονται συνεχή βήματα ώστε να μην ξεχαστούν οι αλύτρωτες πατρίδες του Ελληνισμού.

 

 • Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε όνομα σύνθετο η μη που να αναφέρεται στα Σκόπια σαν Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

21730059_1649189325114095_986400499_o

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s